Demokrati för Iran

Sunday, December 03, 2006

Vad händer i december?

Under november hände i princip ingenting när det gäller Iran i den internationella politiken. FN:s säkerhetsråd som har tappat all sin kredibilitet och trovärdighet har valt att inte agera i Iran frågan, detta av 2 skäl, dels att galningen Putin vill spela stormaktspel dels att USA i sig är splittrat och inte pressat på för hårt.
I USA finns ett gäng korkskallar ledda av Bush:s fars utrikesminister, trollkarlen James Baker som tror att alla världens problem löser sig om USA öppnar dialog med mullorna.

Chansen att säkerhetsrådet inför sanktioner under december sätter vi till omkring 50%. Men för att tillfredsställa Putin så kommer sanktioner att bli väldigt milda.

Några större genombrott för oppositionen är annars inte att vänta under december, de stora nyheterna kommer som vi tidigare sagt under januari 2007 då det visar sig vilka grupper USA valt att stödja.

I övrigt får vi vara glada så länge Libaneser gillar oss pga om Hizbollah snart tar över makten i Libanon vilket mullorna önskar så kommer libaneser inte vara särskilt glada, men visst är det helt otroligt hur en regim försöker exportera sin revolution till hela mellanöstern.

Lebanon government may fail, Lead to First Iranian Proxy State

1 Comments:

At 4:09 AM, Anonymous Anonymous said...

det här kommer att vara intressant för dig min vän
när det gäller hizbollah och export av revolutionen.

om ni tror att mullorna började med att blanda sig i libanon så har ni helt fel, shahen startade det och de fortsatte det och blev mäktigare.

detta är en fakta
1961 så fanns det en aytollah i iran med libanesisk ursprung och hans förfäder hade invandrat till iran under 1500 talet.
hans namn var mossa sadr och shahen gan hav 700 000 pund i första skedet. han åkte till libanon och skapade AMAL (hopp) och amal fick pengar och support av shahen ända till 1976.
i libanon kallades shahen för trons försvarer av shia muslimer.
han hjälpte även shia muslimer i bahrein och varenda shia moske som finns i bahrein byggdes av shahen och irak var stor ayotalloha hamkim under shahens beskydd.
Sadr var lojal till shahen men en av hans savak agenter som hade blivit nya ambassadören i libanon förstörde allt.
varje gång en iransk underättelse tjänst ville träffa sadr träffades de i någon shia familjs hus för att han inte ville stämplas som savak agent i libanon.
men den nya savak safir ville se han i iran ambassad men sadr ville inte och det blev problem. sadr åkte till iran för visa sin lojalitet och shahen var nöjd igen men när han kom tillbaka tog savak agenten ifrån sadr iranska pass. efter revolutionen gjorde de om organisation,Amal fick vara en politisk parti men dess militanta gren slogs ihop med hizbollah vilket då bara var en militant grupp och inte någon politisk parti.

 

Post a Comment

<< Home