Demokrati för Iran

Monday, June 12, 2006

Jag stöder INTE akbar Ganji

I detta inlägg vill jag beskriva varför befriairan gruppen INTE stödjer Akbar Ganji. Det är trist och beklagligt att Akbar Ganji målas upp som någon slags hjälte när han själv har varit högt uppsatt medlem av den islamiska republiken ända från revolutionen (läs katastrofen) 1979 till år 2000.
För det första stödde han aktivt Khomeini´s revolution 1979 och bidrog till att förstöra landet som under shahens tid var på uppåtvägen.
För det andra blev han efter revolutionen en medlem av revolutionsgarden, en förtryckarpolis som legat bakom en mängd tortyr och fängslanden.
År 1985 hade regimen ett så stort förtroende för Ganji att han valdes till "The Ministry of Culture and Islamic Guidance". År 1988 anslöt sig Ganji till de så kallade reformisterna som under Khatamis tid styrde landet i 8 år utan att utföra en enda reform.

Befriairan stöder absolut inte Ganji av följande skäl:
-Ganji borde som högt uppsatt medlem i den islamiska republiken och av revolutionsgarden, bättre än någon annan veta vilka enorma brott som begicks mot de mänskliga rättigheterna. Ändå valde han att stanna kvar och samarbeta med regimen. Detta bevisar att han inte motsatte sig de brott som skedde.
-Var var Ganji när 50000 individer, mänga av dem sanna patrioter, under det första året efter Khomeinis tillträdande avrättades av revolutionsgarden i vilken Ganji hade en ledande roll? Ganji är härmed medbrottsling och skyldig till dessa avrättningar.
-Var var Ganji när hans förtryckarpolis (revolutionsgarden) fängslade och torterade tiotusentals människor?
-Var var Ganji när han såg kvinnornas rätt inskränkas strax efter revolutionen, ekonomin ruineras, islamiska lagar införas osv osv?
-Varför valde Ganji att stödja Khomeini och samarbeta med en så brutal regim som avrättade 50 000 människor under ett enda år och som fortsatt förtrycket, ruinerat ekonomin och inskränkt alla friheter och rättigheter som folk hade före revolutionen? Svaret är enkelt: Ganji är en medlem av den islamiska republiken.

Akbar Ganji är i mina ögon en medbrottsling och borde före allt annat be om ursäkt för sina handlingar de senaste 28 åren för att överhuvudtaget få någon trovärdighet. Att han nu betraktas som människorättsaktivist måste vara ett skämt när han i själva verket själv varit en förtryckare under många år.

1 Comments:

At 4:58 AM, Blogger Ardavan Khoshnood said...

Väldigt bra skriven om Ganji. Verkligen bra och så sant. Det är ju jätte tråkigt att vissa ser på Ganji som en hjälte och det utan att kunna presentera ett dugg med bevis.

Bra skrivet.

 

Post a Comment

<< Home