Demokrati för Iran

Wednesday, December 06, 2006

Dagens blog

Den 15 december skall det hållas val till både "expertråd" och lokalval. Valen är så löjliga och meningslösa att de inte ens är värda en kommentar. Av allt att döma kommer valdeltagandet återigen att bli väldigt lågt som i det senaste president och parlamentsvalet samt lokalvalet 2005 resp 2004 och 2002.
Troligen kommer endast omkring 10% av befolkningen att delta, medan regimen som vanligt kommer hävda att över 50% har deltagit.

I USA har trollkarlen James Baker idag levererat sin rapport om hur läget i Irak skall stabiliseras. Vi hoppas Bush inte är dum nog att sätta sin sista kredibilitet bland iranier på spel genom att inleda diplomati med tyrranin i Iran.

På måndag och tisdag nästa vecka kommer den länge omtalade förintelsekonferensen att hållas och det skall bli spännande att se vad man säger.

Det är synd om Iran som lider under en sådan barbarisk regim som får ekonomin att rasa för varje dag, med hög inflation, missbruk, trafikföroreningar, massarbetslöshet, detta trots ett oljepris på 60-70 dollar fatet. Oljan skulle lika gärna kunna kosta 500 dollar/fatet, med den islamiska republiken blir det inga ekonomiska framsteg ens då.

Därför är vårt svar till den islamiska republiken följande, klicka på länken:

Dastaa Baalaa

2 Comments:

At 4:02 AM, Anonymous Anonymous said...

Betraktar du dig själv som en Iransk patriot?

 
At 10:26 AM, Anonymous Anonymous said...

majed, det är inte så svårt att klura ut för den genomsnittlige läsaren att anledningen till att du inte vågar anta debatten med Ardavan i en Iransk radiokanal är att du inte kan så mycket om politik medan Ardavan är väldigt kunnig. Och du vet att du inte har en chans att vinna. Och du vet att iranier hatar dig för att du vill separera kurdistan från Iran, vi slogs inte i 8 år mot Irak och offrade 1 miljon invånare föratt sedan skänka bort vårt land. Hur glada tror du svenskar skulle bli om något parti ville ge bort skåne till danmark?
Och sedan kalla filmen 300 som framställer Iranier som barbarer för "extremt cool och häftig" och kalla alla som protesterat mot den som galningar. Ja vem fan är det som är galning egentligen?
Att du sedan kallar alla sominte tänker som dig för galningar och "dum-nationalister" visar hur arrogant och odemokratisk du är.
Jag förstår att du inte vågar anta utmaningen i radiodebatt.

 

Post a Comment

<< Home