Demokrati för Iran

Friday, December 22, 2006

Iransk spion i Sverige

De senaste dagarna har det skrivits flera artiklar om den Iranske spion i Sverige som haft ett nära samarbete med den illegala ambassaden av islamiska regimen i Stockholm. Metro har avslöjade denna person och i tisdagens upplaga och i fredagens Metro låtsades den islamiska republikens ambassadör att en sådan person inte fanns.
Spionen har under radioprogram lögnaktigt påstått sig vara FN-tjänsteman och läkare, infiltrerat på oppositionella iranier och rapporterat dem till den islamiska republiken.

En Iransk kvinna vars kusin försvunnit spårlöst efter spionens agerande berättar så här i torsdagens Metro:

– I sitt radioprogram sa han att han är FN-tjänsteman och kan hjälpa asylsökande att få uppehållstillstånd. Jag kontaktade honom och berättade om min kusin i en stad i södra Iran som behövde komma ut ur landet på grund av sin politiska verksamhet. Han sa att han kunde ta emot mig på Karolinska sjukhuset, att han jobbade som läkare på dagarna och som programledare på kvällarna. Vi träffades på sjukhuset. Han bar vit rock och jag tänkte inte en sekund på att ifrågasätta hans identitet. En annan radiostation än den han jobbade vid började misstänka att något inte stämde och skrev till det iranska läkarförbundet för att kontrollera om han finns i förbundets register. Det visade sig att det inte finns någon iransk läkare med hans namn. Någon vecka efter att den iranska närradiostationen publicerade uppgifterna om att han ljugit om sin läkarlegitimation skrev den iranska underrättelsetjänsten till läkarförbundet och beordrade dem att genast sluta undersöka om spionen är läkare eller inte. (Detta brev har Metro.)
Kvinnan som träffade spionen när denne bar läkarrock säger nu att hennes kusin, bara någon vecka efter att hon träffat spionen, försvunnit spårlöst. Hon är övertygad om att det beror på att hon läckte till spionen.– Han borde straffas, ställas inför rätta, men i stället låter Sverige honom gå fri. Det är hemskt.


Befriairan har kontaktar Säpo per telefon som uppgivit att kvinnan på Säpo som handlägger fallet är på semester fram till 2a januari och vägrade uppge denna personens email eller namn. Hänvisade istället till sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se som skulle vidarebefordra informationen till ansvarig.

Den här spionen måste gripas och ställas inför rätta innan han hinner fly Sverige och undanslippa rättegång. Han får inte gå säkert fram till den 2a januari. Därför är det varje Iraniers skyldighet att snarast maila och ringa säkerhetspolisen och uppmana dem att ställa den här personen inför rätta.

Vi vet alla hur Säpo i början av 1990 talet skyddade en Iransk terrorist. SVT visade 2 olika dokumentärer gjorda av Oskar Hedin som inför Sveriges 9 miljoner invånare visade hur Säpo skyddat mördaren och skickat tillbaka dem till Iran utan att ställa honom inför rätta. Detta bara för att skydda Sveiges handelsrelationer med den islamiska regimen. Läs mer om detta fiasko här

Detta får inte upprepas! Vi kräver att spionen skall ställas gripas och ställas inför rätta. Rättegång tack. Vi har skickat protestmail till ovan angiven adress samt kommer ringa ansvarig kvinna på Säpo den 2a januari.
Agera du också- NU

0 Comments:

Post a Comment

<< Home