Demokrati för Iran

Friday, June 16, 2006

Dra åt helvete Condoleza Rice!!!

Idag hölls en omröstning i den amerikanska senaten kring ett förslag som senator Rick Santorum (Rep), en vän med det Iranska folket hade arbetat fram. Förslaget innebar att USA skulle skänka 100 miljoner dollar till den iranska oppositionen vilket vore enormt positivt och samtidigt intensifiera sanktionerna mot den islamiska republiken.
Förslaget röstades ner med 54-45 pga Condoleza Rice uppmanat republikanska och demokratiska senatorer att rösta emot med motiveringen att det skulle "minska USA´s flexibilitet att ha direkta samtal med Iran". Detta är precis vad befriairan studentgrupp varnade för för en vecka sedan. Knappast oväntat för oss som är insatta i politik, men väldigt tragiskt.

Condoleza Rice gick alltså emot ett förslag som kom från en egen partikollega. Av de demokratiska senatorerna var det blotta 4 st som röstade för. Snacka om att demokrater stöder mullorna. I det republikanska lägret röstade en majoritet av senatorerna för, men många republikanska senatorer gick tyvärr på Rice linje och röstade emot. Det bör noteras att om inte Rice och utrikesdepartementet hade motsatt sig förslaget hade stödet från demokraterna blivit klart större än 4 ja-röster.
Istället antogs en resulution där samtliga 99 senatorer röstade ja till att USA skulle ge sig in i direkta samtal med den iranska regimen.

Jag kan bara säga en sak:
Dra åt helvete Condoleza Rice med ditt skamliga och inkompetenta utrikesdepartement!
Skäms på er för att ni förhandlar med det iranska folkets förtryckare och dansar med dem som plågat en nation i 27 år.
Jag hoppas innerligt och är övertygad om att samtalen ni nu tänker genomföra blir fruktlösa och jag hoppas ni får ett helvete i Irak och nya 11 september och får storstryk i valet 2008. Ni är inkompetentare än en regering kan bli.

för att läsa artikeln om omröstningen i senaten, klicka på länken nedan:
http://www.nysun.com/article/34554?page_no=1

1 Comments:

At 12:33 AM, Anonymous Anonymous said...

Vilken tur att man har någon förankring i verkligheten. Det vore jättebra om man skänkte dessa pengar till Irans oppositionsparti, men det skulle nog vara en idé att vänta åtminstone tills man har fått ordning på kärnkraftsfrågan, en fråga som kanske är den mest brännande och farliga för världsstabilitet i dagens läge.

Ger man så pass mycket pengar till Irans oppositionsparti ger det också sämre möjligheter att lösa detta dilemma på en fredlig väg, just på grund av att det underminerar USAs direkta förhandlingskraft gentemot Irans ledare. Förvisso är det EU som har givit det senaste förslaget för att lösa frågan, men USA backar upp den, och tro inte att de hade något finger med i spelet heller.

Frihet till Irans folk, utan tvekan, men tyvärr inte på bekostnad av en ännu mer instabil värld. Pengarna är ett mycket bra initiativ, men inte just nu.

 

Post a Comment

<< Home