Demokrati för Iran

Friday, June 23, 2006


En eloge till president Bush


Källa:
http://activistchat.com/phpBB2/viewtopic.php?p=28716#28716

I've a message for the Iranian people: The United States respects you and your country. We admire your rich history, your vibrant culture, and your many contributions to civilization. When Cyrus the Great led the Iranian people more than 2,500 years ago, he delivered one of the world's first declarations of individual rights, including the right to worship God in freedom. Through the centuries, Iranians have achieved distinction in medicine and science and poetry and philosophy, and countless other fields.


Denna speech skall Bush givetvis ha en eloge för. Det är nämligen ett klart bättre tal än de som Kofi Annan, Chirac, Gerhard Schröder osv håller. Bush påpekade i sitt tal att de 75 miljoner som tidigare omtalats kommer att betalas ut. Vår kritiska hållning till Bush administrationen är emellertid att USA hittills inte gjort någonting alls rent konkret för att stödja det iranska folket och de 75 miljonerna har ännu inte betalats ut och nyligen röstades ett förslag ner i senaten som senator Rick Santorum, en populär senator och vän med det Iranska folket hade arbetat fram som skulle ge den Iranska oppositionen 100 miljoner dollar vilket vore ett stort steg mot ett regimskifte. Just nu så håller USA på att ödsla tid på samtal som är helt meningslösa och inte kommer bära den minsta frukt vilket Kofi Annan och vänsterdrivna "peaceaktivister" påstår.

Det vi önskar se är en tydlig och klar USA linje bakom ett regimskifte i Iran utan men och aber. Och som vi tidigare förklarat; Endast regimskifte i Iran är lösningen på atomkonflikten. Inte fruktlösa samtal med mullorna och inte militärt angrepp vilket skulle skapa ett hat mot västvärlden i ett land där befolkningen är västvänliga.

Under mina samtal med svenska politiker har jag alltid påpekat en viktig skillnad mellan Iranier och folk i de arabiska länderna i Mellanöstern:
-En väldigt viktig skillnad mellan Iranska folket och folket i arabländerna är att Iranierna under Shahens tid levde i ett fritt samhälle under 57 år där landet styrdes fritt från islamiska lagar och fritt från slöja, musikförbud etc. Därmed har det Iranska folket upplevet en frihet som folk i arabländerna runt mellanöstern aldrig har upplevt och detta är förklaringen till att Iranier är så törstiga efter demokrati.

Samtidigt som vi uppskattar Bush:s tal så vill vi också se en tydlig USA politik till stöd för den Iranska oppositionen, innan vi tar avstånd från vår kritik. Och när det gäller EU: Följ efter USA ifall USA skulle önska regimskifte och sluta älska med mullorna som ni gjort i 27 år. Det Iranska folket är inte i koma och minns alla era handlingar, såväl goda som onda. Stöd det Iranska folkets frihetssträvan, inled ekonomiskt stöd till oppositionen och inför reseförbud och frysta banktillgångar för mullornas regim.

Vårt svar till Condoleza Rice och det inkompetenta utrikesdepartementet som i förra veckan stoppade senator Rick Santorum´s förslag och därmed gav den islamiska republiken en mycket viktig seger i kongressen är fortsatt: Dra åt h..................!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home