Demokrati för Iran

Friday, August 25, 2006

Iran och atomkrisen

Det var ett tag sedan vi uttryckte oss i den frågan. Anledningen är helt enkelt att det inte finns något nytt att tillägga. Vi skrev många artiklar om detta i våras där vi beskrev hur meningslösa förhandlingarna med mullorna är och att enda lösningen på atomkonflikten är demokratisering av Iran vilket innebär regimskifte. Det står helt klart att mullorna vill dra ut på tiden så länge som det är möjligt och vi skrev i juni att väst kan glömma att få någon lösning med sin jävla diplomati. Nu är den 22a augusti, slutdatumet i betänketiden för mullorna kommen, och precis som vi bestämt skrev så accepterade mullorna inte erbjudandet att upphöra med urananrikning. Det är med stor sorg i våra hjärtan som vi ser att politiker i västerlandet blundar för det Iranska folkets frihetssträvan för att få ekonomiska kontrakt av mullorna. Denna ignorans kan vi tyvärr inte vara med och påverka men vad vi kan påverka är vad som skrivs i historieböckerna. Och det måste vara tråkigt för socialdemokraterna, EU och Condoleza Rice att få sina namn nedsmutsade i morgondagens historieböcker och det måste vara en långsiktig nackdel att vara ovänner med en befolkning på 70 miljoner som kommer att minnas vilka som stod på deras och vilka som stod på regimens sida.


Följande artikel publicerades den 9e juni:
The oldest son of late Iranian shah Mohammed Reza describes diplomatic dialogue with Iran as a lose-lose situation. Pahlavi, 45, says the United States and Europeans will get nowhere in their efforts to coax Iran to abandon its nuclear program through dialogue. He says these negotiations only strengthen the hand of hard-line conservatives in Iran.

Instead, Pahlavi says the United States and the European Union should support popular opposition within Iran as the only way to change the current government.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home