Demokrati för Iran

Saturday, December 23, 2006

Bara Iranier själva kan ställa spionen inför rätta

Säpo kommer aldrig att ställa den iranske spionen som infiltrerat i den iranska oppositionen och rapporterat om dem till islamiska regimen inför rätta.

I föregående inlägg länkade vi till en artikel om hur Säpo i början av 1990 talet släppte en mördare fri att åka tillbaka till Iran. Idag ser vi ett liknande mönster.

Varför kommer sverige aldrig att agera mot spionen?
-Handelsintressen
-2 svenskar sitter fängslade i Iran för att ha fotograferat med en kamera. Alltså, för att ha tagit några foton med sin kamera på "icke tillåten plats" sitter de i Evin fängelset. Initialt var de dömda till döden, nu verkar de fått sitt straff reducerat till 3 års fängelse. Säpo är förstås oroliga att ifall de griper spionen så kan Islamiska regimen avrätta de 2 svenskarna. Sverige böjer sig faktiskt så mycket för prästerväldet i Iran att man t.o.m på deras önskemål håller en "låg profil" i ärendet och bett media att inte skriva om saken för att inte "komplicera" förandlingarna mellan svenska ambassaden och islamisterna.
http://tv4.se/nyheter/461029.html


Därmed är det endast Iranier som kan dra spionen inför rättegång genom att polisanmäla honom för att ha lurat flyktingar, utsatt folk för fara och fått en politiskt aktiv i Iran spårlöst försvunnen, spridit lögner och infiltrerat i Iranska oppositionsrörelser för att rapportera om medlemmarnas personuppgifter till den islamiska regimen. Iranier kan genom att polisanmäla spionen, få till stånd en rättegång. Säpo kommer nämligen inte att göra någonting om vi sätter förhoppningarna till dem. Vi kan och skall protestera mot Säpo men vi får aldrig vänta oss att de vidtar den minsta handling som sätter sveriges intressen i fara.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home