Demokrati för Iran

Tuesday, July 04, 2006

VOA (Voice of America) och Radio Farda i samarbete med islamiska republikens lobbyister

VOA persian, en skräpkanal finansierad av den amerikanska staten har under den gångna veckan haft intervjuer med ett flertal lobbyister av den islamiska republiken. Däribland Akbar Ganji, den förre detta revolutionsgardisten som har lobbyistuppdrag runtom i världen, Mehrangız Kar en annan känd lobbyist och Abbas Milani. Befriairan kommer inom de närmaste veckorna skriva mer om dessa lobbyisters bakgrund och samarbeten med den islamiska republiken eftersom vi föredrar att styrka alla våra artiklar med fakta som bevis.

Mullorna är skrämda över den riktiga Iranska oppositionen som kommer allt närmare varandra, men givetvis inte av deras egna figurer som Ganji och mehrangiz kar.
Våra tidigare artiklar om Ganji hittar du här och här

Vi har tidigare beskrivit västerländska politikers otroliga förmåga att låta sig luras av de olika lobbyisterna som mullorna tyvärr spridit ut i alla länder.

1 Comments:

At 10:45 AM, Anonymous Anonymous said...

majed, det är inte så svårt att klura ut för den genomsnittlige läsaren att anledningen till att du inte vågar anta debatten med Ardavan i en Iransk radiokanal är att du inte kan särskilt mycket om politik medan Ardavan är väldigt kunnig. Och du vet att du inte har en chans att vinna. Och du vet att iranier hatar dig för att du vill separera kurdistan från Iran, vi slogs inte i 8 år mot Irak och förlorade 1 miljon invånare för att sedan skänka bort vårt land. Hur glada tror du svenskar skulle bli om något parti ville ge bort skåne till danmark?
Och sedan kalla filmen 300 som framställer Iranier som barbarer för "extremt cool och häftig" och kalla alla som protesterat mot den som galningar. Ja vem fan är det som är galning egentligen? Ut på radiodebatt och låt folket få rösta vem som är galning. Och blir du förlorare i debatten så väntar jag på ett inlägg där du kallar alla iranier för galna eller att alla som lyssnar på just den radiokanalen är galningar.
Att du sedan kallar alla som inte tänker som dig för galningar och "dum-nationalister" visar hur arrogant och odemokratisk du är. Att du ifrågasätter Ashkan för att han samarbetar med dum nationalister eller tokrojalister eller vad du nu kallar det visar också hur smalt du tänker. Varför skulle höger inte samarbeta med vänster när vårt gemensamma intresse är IRAN och när vi alla vill IRANS bästa till skillnad från dig? Vi som älskar vårt land som vi en gång föddes i behöver samarbeta och stå enade emot sådana som dig som vill dela upp Iran i olika länder, separera kurdistan och hyllar en film som hånar det Iranska folket och framställer oss som barbarer.
Jag förstår att du inte vågar anta utmaningen i radiodebatt. Det är inget snack om vad folk skulle tycka.

 

Post a Comment

<< Home