Demokrati för Iran

Thursday, September 14, 2006

Vi röstar borgerligt

Vår tro är att vi med en borgerlig regering får ett betydligt rättvisare och bättre Sverige än vi hittills haft med lägre arbetslöshet, bättre integration, mindre diskriminering, nya möjligheter öppnas och moderna ideer utvecklas i samhället.

Vi skrev tidigare att vi kommer rösta på det borgerliga parti som kämpar mest för regimskifte i Iran. Därmed kommer våra röster till riksdagsvalet gå till Folkpartiet. Vi har läst igenom deras program för demokratisering av Iran och har förstås många åsiktsskillnader, bl.a anser vi att atomkonflikten skall lösas med regimskifte, inte med diplomati vilket visat sig meningslöst. Därtill kommer en mindre betydelsefull fråga om statsskick där några av de folkpartister som står bakom Iranpolitiken, tyvärr är motståndare av shahen. Men i sin helhet ser vi det som mycket positivt att ett svenskt parti engagerar sig för demokrati i Iran och därför faller våra röster till riksdagen på Folkpartiet. Beträffande kommunal och regionalval går det även bra att rösta på annat borgerligt parti.

Vi får dock inte glömma Sverige som vi ju lever i, kommer att förbättras avsevärt av en borgerlig regering. En borgerlig regering är bra för demokratiseringen av Iran men är ffa en jätteseger för Sverige och oss som bor här.
Heja alliansen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home