Demokrati för Iran

Sunday, October 22, 2006

En märklig värld,

Ja det är en konstig värld vi lever i, verkligen. BefriaIran kommer ta en paus i bloggandet ett tag framöver och kanske ev publicera lite länkar och musik.

Irak är inne i ett inbördeskrig, och riskerar nu att splittras i flera stater. Stackars Irakier. Saddams diktatur var tydligen nödvändig. I Afghanistan håller talibanerna på att komma tillbaka till makten, av det enkla skälet att USA gjorde landet till en republik istället för en monarki.

I USA går republikanerna mot en välförtjänt förlust i kongressvalet om 2 veckor. Det är beklagligt att demokraterna kommer till makten men samtidigt inget att sörja för. I 6 år har Bush inte gjort ett dugg för Iran och bara utropat sloganer. Först 2007 skall ett väldigt blygsamt stöd på 75 miljoner betalas ut. Till vem? (förutom VOA) Ja det vete katten, i värsta fall kan det gå till Khatami och hans gäng.

31 augusti.........puh, skojar du....nää. 31 augusi löpte tidsfristen till ett erbjudande med godis och karameller till mullorna ut. Idag är det den 22 oktober. Snart har det gått 2 månader. Vad har hänt? Var är sanktionerna?
I USA gick en försämrad version av Sentor Santorums resolution igenom, som till skillnad från den förra inte verkar ge något omedelbart stöd till iranska oppositionen utan först om 7 år ungefär...

Alltså, en sak skall svenska, europeiska och amerikanska politiker veta och det är det att många Iranier inklusive BefriaIran är väldigt glada över Ahmadinejad´s ton gentemot Väst. Vi ser mycket hellre Ahmadinejad som Irans president än Khatami. Innerst inne är de samma person, olika sidor av samma mynt. Men Ahmadinejad är ärlig, han visar regimens sanna ansikte, vilket khatami försöker dölja. Ifall den islamiska republiken inte skulle försvinna hoppas vi att de allra mest radikala politiker som Ahmadinejad blir en stormakt och kärnvapenstat som står hårt emot västvärlden, en konstig värld med Jaques Chirac, Joe Biden (demokratisk senator som stöder khatami och vill dela Irak i 3 länder), osv.

Jisses, vilken värld.
Må du vila i frid, Shahen av Iran, vi älskar dig med allt vad du var, vi älskar din milda diktatur, den behövdes för att förhindra den katastrof vi nu lever i. Må historien få ditt namn att skina och tack för allt och förlåt för vår otacksamhet.


10 Comments:

At 1:41 PM, Anonymous Ardavan said...

Verkligen bra skriven. Shahen är saknat. Kommer han alltid att vara. Han var en stor landsfader.

 
At 3:25 AM, Anonymous demokrat said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 12:22 PM, Anonymous BefriaIran said...

Anonym

Jag antar att du är samma kille som skriver under namnet pasargad.

Alltså, om du skall använda 10 olika signaturer och använda dig av ovårdat språk så kan du lika gärna gå till IRIB och läsa dina nyheter där.
Du kanske inte är en anhängare av mullorna men ditt beteende att påstå att Iranier inte har någon opposition och angripa frihetskämpar är precis den strategi som regimens agenter använder. Det är inte shahen som du är emot utan det är regimskifte du är emot för du anklagar hela den Iranska oppositionen. Försök inte spela republikan eller något. Ingen Iranier som önskar regimskifte och demokrati dödsförklarar den iranska oppositionen som du. Gå in på VOA och kolla söndagens mize gerd för att se hur nära Iranska monarkister och republikaner står.

Om du vill skriva kommentarer får du börja med att vårda ditt språk.

 
At 4:28 AM, Anonymous Anonymous said...

Milda diktatur ?
Är det mullornas regim ni monarkister använder för ursäkta shahs " milda " diktatur ?
Det är ett helvette nu Iran och jag försvarar inte dessa svins politik , men jag väljer inte shah på grund av att det är det vi har att jämför med på modern tid.
Vi Iranier älskar shah behövs
omformuleras till vi Royalister älskar shah .

Att en diktatur existerar på en låg nivå eller hög har ingen betydelse.
Demokratins politiska ramar tillåter inte någon form av förtryck.

 
At 6:03 AM, Anonymous HEGEL said...

Dantes "Inferno" består helvetet av sju våningar. Längst ner befinner sig de som har begått historiens grövsta brottet mot mänskligheten. Svinet shah är en dem. Han verklgen ruinerade Iran och roffade år sig kollosalt mykt av de persiska rikets rikedomar. Han var en despost, en odåga och machiavelliskt sinnad psykopat, en evåldshärskare, med ett fåtal giriga, nepotiskt sinnade aristokrater i en servil öveklass. Shahen var lika odugliga och Irans förstörare som svinet Karl XII på 1700-talet. De begick nästan samma brott: att sätta sprätta på sitt lands rikedommar och gynna en liten skara överklassfasoner. De var inga demokarater; de var despoter och blodsugare. Fänhundar som lät vanligt folk ta smällen när det började brinna. Shahen var en katastrof för Iran; han raserade den ekonomiskt starka staten genom att gynna de sina och överklassen, medan underklassen fick utstå hårda prövningar. Han var som Chauchescu i Rumanien, roffade åt sig och de sina så gott det gick. Fortfarande lever hans släktingar och anhängar i väst på de resurser och pengar han sparade utomlands, i Schweiz, England, USA och Egypten. Han var nog den menlösaste diktator historien någonsin beskådat, med sin SAVAK och allt annat kontrollsystem. Han var nog värre än stackars Sadam. Därför att han roffade åt sig och styrde enväldigt, medan Sadam hade åminstone undersåtar som begick det mesta brotten. Hans Irak var faktiskt på god väg att bli ett modern land i Mellanöstern. Så primitiv och oduglig som shahen var han absolut inte. T. o. m. Gingiz Khan på 1100-1200-talet och Alexander den store gjorde mer för det persiska riket och berikade det under hellensimen och mongolvädet än patrasket pahvlavi-dynastin med sin girghet. Död åt den religösa fanatsiska teorkraivädet, men åt helvete med royalister och fänhdar som utger sig vara shahanhämgare. Några demokrater är royalisterna i varje fall inte. Om jag inte minns fel så hade svinet shah Reza Pahlavi och hans närmaste samarbete med naziaterna och hyllade det ariska. Skam och vanära över all vad royalism och nepotism i Iran är. Ni borde borde gå och gömma er, era jävla nazianhängare. Rösta på Sverigedemokraterna, era jävla ariska slödder. Leve demokratin, leve solidariteten! Död åt royalister och machiavelister!

 
At 6:17 AM, Anonymous HEGEL said...

Rättare versionen:

Dantes "Inferno" består helvetet av sju våningar. Längst ner befinner sig de som har begått historiens grövsta brott mot mänskligheten. Svinet shah är en dem. Han ruinerade Iran verklgen och roffade år sig kollosalt mykt av de persiska rikets rikedomar. Han var en despost, en odåga och machiavelliskt sinnad psykopat, en evåldshärskare, med ett fåtal giriga, nepotiskt sinnade aristokrater i en servil öveklass. Shahen var lika oduglig och Irans förstörare som svinet Karl XII var Sveriges på 1700-talet. De begick nästan samma brott: att sätta sprätt på sitt lands rikedommar och gynna en liten skara överklassfasoner. De var inga demokarater; de var despoter och blodsugare. Fänhundar som lät vanligt folk ta smällen när det började brinna. Shahen var en katastrof för Iran; han raserade den ekonomiskt starka staten genom att gynna de sina och överklassen, medan underklassen fick utstå hårda prövningar. Han var som Chauchescu i Rumanien, roffade åt sig och de sina så gott det gick. Fortfarande lever hans släktingar och anhängar i väst på de resurser och pengar han sparade utomlands, i Schweiz, England, USA och Egypten. Han var nog den menlösaste diktator historien någonsin beskådat, med sin SAVAK och allt annat kontrollsystem. Han var nog värre än stackars Sadam. Därför att han roffade åt sig och styrde enväldigt, medan Sadam hade åminstone undersåtar som begick det mesta av brotten. Hans Irak var faktiskt på god väg att bli ett modern land i Mellanöstern. Så primitiv och oduglig som shahen var han absolut inte. T. o. m. Gingiz Khan på 1100-1200-talet och Alexander den store under antiken gjorde mer för det persiska riket och berikade det under hellensimen och mongolvädet än patrasket pahvlavi-dynastin med sin girghet. Död åt det religösa fanatsiska teorkriväldet, men åt helvete med royalister och fänhdar som utger sig vara shahanhämgare. Några demokrater är royalisterna i varje fall inte. Om jag inte minns fel så hade svinet shah Reza Pahlavi och hans närmaste samarbete med naziaterna och hyllade det ariska. Skam och vanära över all vad royalism och nepotism i Iran är. Ni borde gå och gömma er, era jävla nazianhängare. Rösta på Sverigedemokraterna, era jävla ariska slödder. Leve demokratin, leve solidariteten! Död åt royalister och machiavelister! Proletärer förnen eder! Leve socialism, ner med kapitalismen!

 
At 2:53 AM, Anonymous Anonymous said...

Mohammad Reza Pahlevi "the great dictator" and killer of innocent Iranian people. A triator whjo sold the Iran to USA

 
At 12:53 AM, Anonymous Anonymous said...

shah var en förrädare för landet. han var inte värd att leva. zende bad islamic republic of IRAN. Död åt alla er jävla förrädare

 
At 7:52 PM, Blogger Blight said...

Shahen var personlig vän med Ceausescu och beundrade även denne mans sätt att roffa åt sig.

Själva roffandet är dock något alla iranier sysslar med om de får chansen.
Jag vill bara ha ut slöddret ur Europa, oavsett vilken språkgrupp de tillhör.
Bollywood är också "indoeuropeiskt" men varken vitt eller västerländskt för fem öre. Lika litet som iranier är vita eller västerländska.

Persien åt perserna, och perserna stanna i Persien är mitt motto. Ni behövs inte och er kultur är varken ädel, fin, imponerande eller värd någon som helst beundran utom i era egna ögon.
Trots detta, att ni älskar ökendammet och det spiskumminkryddade lammköttet, verkar ni ha ett sjukligt beroende av vår västerländska kultur.
Varför? Varför behöver ni våra livsstilar, bilar, kläder, musik etc för att känna er lyckliga/inbillat lyckliga? Duger inte Persiens "storslagenhet" som den är?

Snälla, lämna västerlandet ifred. Ni är inte trevliga, intelligenta eller vackra. Ni tror ni är speciella men ni är inte ens en ren ras, ni är en blandras mellan indier och turkar.
Lämna Europa ifred, Europa vill inte ha er.

 
At 5:40 PM, Anonymous Basse från Irak said...

Blight, måste bara säga att jag endast sett ett fåtal människor i mitt liv som har så lite empati och medmänsklighet som du har. Jag hoppas att andra aspekter i ditt liv är bra iallafall. Och alla ni Iranier! stå på er! bättre tider kommer snart! :-)
Ni har vårt stöd.

 

Post a Comment

<< Home