Demokrati för Iran

Monday, October 09, 2006

Hjälp Iranier störta mullornas diktatur

Skrivet av Irani 10 oktober 2006, klockan 00:53

Dags stödja regimskifte i Iran

Den Iranska regimen representerar inte det Iranska folket. Befolkningen hatar regimen och vill bli av med den. I dagsläget har den inte tillräcklig styrka för att knäcka regimen. Men om våra regeringar i västerlandet stöder regimkritiska satellit TV kanaler i Los Angeles som sänder till Iran kommer folk på egen hand lyckas störta diktaturen.

Det Iranska folket är västvänliga och beundrar USA och Europa. Men den regim som ockuperat landet bryter mot alla mänskliga rättigheter, stöder terroristgrupper allt ifrån Al Quida till Hizbollah och militanta grupper i Irak och håller på att producera kärnvapen.

Diktaturer lyssnar inte på Väst. Nordkorea ignorerade fullständigt omvärldens diplomati och producerade sina atomvapen. Den som tror att Iran nukleära kris kan lösas genom "diplomati" är ute och cyklar. 4 år av diplomati har givit 4 års vunnen tid åt regimen. 2 år till och regimen har sin atombomb.

Lyckligtvis börjar diplomatiprocessen dö ut. Det kommer nu bli sanktioner men sanktioner ensamt räcker inte. Sanktioner måste kombineras med kraftigt financiellt stöd till den Iranska oppositionen i exil, ffa till regimkritiska TV och radiokanaler. Då kommer regimen att kollapsa och hotet om att en galen regering får kärnvapen upphör. Samtidigt blir Iran en demokrati och kan spela en central roll i upprätthållandet av världsfreden. Terrorismen som regimen bidrar med kommer upphöra, Irak kommer stabiliseras och likaså konflikten Israel-Palestina.

En bättre värld börjar med regimskifte i Iran. Det åstadkoms inte genom krig. Inte genom den fruktlösa diplomatin. Enbart genom regimskifte. Regimskifte åstadkoms genom stöd till regimkritiska TV och radiokanaler i exil varefter folket gör revolution.

Nyckelord: iran kärnvapen atombomb demokrati mellanöstern

Kommentarer
#1 Kommentar från RitaC:
Mycket intressant inlägg som förtjänar att publiceras på fler ställen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home