Demokrati för Iran

Thursday, October 05, 2006

Rea på njure...

På söndag kl 20:00 sänder SVT ett program om Iran där man talat med och intervjuat personer som säljer sina njurar och andra kroppsdelar för att kunna försörja sin ekonomi. Vi rekommenderar i synnerhet alla politiker att se programmet.
Man blir verkligen sorgsen att ens land har fallit så lågt att folk behöver sälja sin kropp för att ha råd med ekonomin. Iran som före revolutionen 1979 var ett rikt och välmående land med så starka finanser att man gav ekonomiska lån till Storbritannien och Frankrike, ett Iran där inflationen var 1-2% per år, ett Iran där arbetslösheten var 0% och där det fanns 3 miljoner utländska arbetare dessutom, ett Iran som hade anseende och respekt världen över, ett Iran vars befolkning kunde resa till hela världen utan visum eller visum som utfärdades omgående, ett Iran som hade en pålitlig och stabil regering som omvärlden konkurrerade för att sälja kärnkraftteknologi till eftersom de litade på regeringen, ett Iran som beundrades för sin kultur, för sin rika historia, för sin natur, för allt.

Idag har vi istället sjunkit till en sådan nivå där folk behöver sälja sin kropp för att kunna försörja sig. Miljontals, ja vi skäms nästan för att säga sanningen, men tyvärr omkring 10 miljoner människor har hamnat i narkotikamissbruk, ett narkotika som regimen själv importerar från Afghanistan för att avleda landets ungdomar från politik till missbruk och försvunnen framtidstro.

Ändå snackar EU bara om urananrikning istället för om mänskliga rättigheter. Visst är det en skam? Är det inte dags att visa sympati med det Iranska folket och stödja deras frihetskamp?

Må gud bevara Iran.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home