Demokrati för Iran

Wednesday, May 09, 2007

Brev till Carl Bildt och Maud Olofsson

Vi har med anledning deras av mottagande av en terrorist valt att skriva protestmail till dessa 2 politiker. I övrigt har vi noterat en detaljmiss i förra inlägget som rättats till, det skall förstås heta Mooketi, inte Mottaka. Nedan kan ni läsa våra mail i oredigerad form bortsett från våra namn som är borttagna.


Utrikesminister Carl Bildt

Det är mycket tragiskt att du valt att ta emot och skaka hand med en mördare och terrorist under namn Mottaki. Utöver de hundratals iranier som demonstrerade i Stockholm så har hundratals Iranier ringt till Iranska radiokanaler i Sverige och uttryckt vrede över att du valt att legitimera den iranska regimen istället för att som Iranska folket önskar, bojkotta regimen och stödja oppositionen.
Jag har alltid röstat borgerligt med kan nu med samvete säga att jag aldig någonsin kommer rösta på moderaterna eller centerpartiet vilka skakar hand med dem som dödar mina bröder och systrar i Iran. Ni har all anledning att be det iranska folket om ursäkt.

Vänliga hälsningar
www.befriairan.blogspot.com



Bästa Maud Olofsson

Det är med stor sorg vi bevittnar att du under terroristen Mottakis besök till Sverige valde att skaka hand med honom.
Vi har varit i kontakt med dig tidigare och berättat hur mycket Iranier drömmer om regimskifte. Det är sorgligt att ni inte förstått detta.

Ni gör nu bäst i att be det iranska folket om ursäkt. Iranska radiokanaler i Sverige vilket det finns ett tiotal av är väldigt upprörda över ditt möte med en mördare och ert agerande har onekligen skadat ert anseende och popularitet bland iranier som ni nu är skyldiga en ursäkt.

Vänliga hälsningar
www.befriairan.blogspot.com

Monday, May 07, 2007

Flera hundra protesterar mot Mottaki

Anledningen att vi inte skrivit så mycket på senare tid är begränsad tillgång till Internet, inom kort skall detta förhoppningsvis lösas.
Under den senaste veckan har det varit flera intressanta nyheter.

Mottaki eller Mooketi (=heltäckningsmatta) som han kallas bland Iranier har kommit till Sverige. Mer än 200 Iranier i Stockholm har protesterat högljutt mot detta besök. All heder i till dem som deltog i denna protest. TV4 har skrivit en mycket intressant artikel om detta nedan:

Iransk minister mötte protester, TV4


De uppemot 200 demonstranterna, de flesta exiliranier, skanderade i talkörer "kasta ut mördaren"
På plakaten stod bland annat "Ned med islamiska republiken Iran" och i talkörer ropades "mördare".


Mottaka sade dock en väldigt bra grej på sitt besök, nämligen:
Iranminister: Nu ber USA mig om hjälp!
Nu ber de mig om hjälp att lösa problemen efter deras felaktiga Irakpolitik.


Ja, om mooketii är heltäckningsmattan så är condolezza rice kvalstret på heltäckningsmattan, och Bush mögelsvampen :)))

Det har varit väldigt intressanta nyhetssändningar på TV hittills idag, ser fram emot att se kvällens.