Demokrati för Iran

Saturday, December 23, 2006

Äntligen!

FN:s säkerhetsråd röstade i kväll för att införa sanktioner mot Iran.

"Sanktionerna omfattar handel med varor som kan vara känsliga i kärntekniska sammanhang eller ha betydelse för utveckling av robotvapen.FN-resolutionen innebär att Iran inte får köpa vissa typer av material och utrustning och att vissa iranska tillgångar fryses. Riktade sanktioner mot elva organisationer och tolv personer med koppling till iransk kärn- och militärindustri införs. Det innebär bland annat att dessa individers utlandsresor måste rapporteras till säkerhetsrådet


I dag placerar vi Iran i den lilla kategori av stater som står under sanktioner från säkerhetsrådet, sade USA:s biträdande FN-ambassadör Alejandro Wolff.

Om Iran inte följer FN-kraven, kan andra typer av sanktioner bli aktuella - dock inte militära.

Kort efter säkerhetsrådets omröstning sade en talesman för Irans UD, att resolutionen är olaglig."

God jul och gott nytt år, det här var en fin julklapp från säkerhetsrådet som tillsammans med USA´s unilaterala sanktioner och 75 miljoner till oppositionen inger hopp inför 2007.

Bara Iranier själva kan ställa spionen inför rätta

Säpo kommer aldrig att ställa den iranske spionen som infiltrerat i den iranska oppositionen och rapporterat om dem till islamiska regimen inför rätta.

I föregående inlägg länkade vi till en artikel om hur Säpo i början av 1990 talet släppte en mördare fri att åka tillbaka till Iran. Idag ser vi ett liknande mönster.

Varför kommer sverige aldrig att agera mot spionen?
-Handelsintressen
-2 svenskar sitter fängslade i Iran för att ha fotograferat med en kamera. Alltså, för att ha tagit några foton med sin kamera på "icke tillåten plats" sitter de i Evin fängelset. Initialt var de dömda till döden, nu verkar de fått sitt straff reducerat till 3 års fängelse. Säpo är förstås oroliga att ifall de griper spionen så kan Islamiska regimen avrätta de 2 svenskarna. Sverige böjer sig faktiskt så mycket för prästerväldet i Iran att man t.o.m på deras önskemål håller en "låg profil" i ärendet och bett media att inte skriva om saken för att inte "komplicera" förandlingarna mellan svenska ambassaden och islamisterna.
http://tv4.se/nyheter/461029.html


Därmed är det endast Iranier som kan dra spionen inför rättegång genom att polisanmäla honom för att ha lurat flyktingar, utsatt folk för fara och fått en politiskt aktiv i Iran spårlöst försvunnen, spridit lögner och infiltrerat i Iranska oppositionsrörelser för att rapportera om medlemmarnas personuppgifter till den islamiska regimen. Iranier kan genom att polisanmäla spionen, få till stånd en rättegång. Säpo kommer nämligen inte att göra någonting om vi sätter förhoppningarna till dem. Vi kan och skall protestera mot Säpo men vi får aldrig vänta oss att de vidtar den minsta handling som sätter sveriges intressen i fara.

Friday, December 22, 2006

Iransk spion i Sverige

De senaste dagarna har det skrivits flera artiklar om den Iranske spion i Sverige som haft ett nära samarbete med den illegala ambassaden av islamiska regimen i Stockholm. Metro har avslöjade denna person och i tisdagens upplaga och i fredagens Metro låtsades den islamiska republikens ambassadör att en sådan person inte fanns.
Spionen har under radioprogram lögnaktigt påstått sig vara FN-tjänsteman och läkare, infiltrerat på oppositionella iranier och rapporterat dem till den islamiska republiken.

En Iransk kvinna vars kusin försvunnit spårlöst efter spionens agerande berättar så här i torsdagens Metro:

– I sitt radioprogram sa han att han är FN-tjänsteman och kan hjälpa asylsökande att få uppehållstillstånd. Jag kontaktade honom och berättade om min kusin i en stad i södra Iran som behövde komma ut ur landet på grund av sin politiska verksamhet. Han sa att han kunde ta emot mig på Karolinska sjukhuset, att han jobbade som läkare på dagarna och som programledare på kvällarna. Vi träffades på sjukhuset. Han bar vit rock och jag tänkte inte en sekund på att ifrågasätta hans identitet. En annan radiostation än den han jobbade vid började misstänka att något inte stämde och skrev till det iranska läkarförbundet för att kontrollera om han finns i förbundets register. Det visade sig att det inte finns någon iransk läkare med hans namn. Någon vecka efter att den iranska närradiostationen publicerade uppgifterna om att han ljugit om sin läkarlegitimation skrev den iranska underrättelsetjänsten till läkarförbundet och beordrade dem att genast sluta undersöka om spionen är läkare eller inte. (Detta brev har Metro.)
Kvinnan som träffade spionen när denne bar läkarrock säger nu att hennes kusin, bara någon vecka efter att hon träffat spionen, försvunnit spårlöst. Hon är övertygad om att det beror på att hon läckte till spionen.– Han borde straffas, ställas inför rätta, men i stället låter Sverige honom gå fri. Det är hemskt.


Befriairan har kontaktar Säpo per telefon som uppgivit att kvinnan på Säpo som handlägger fallet är på semester fram till 2a januari och vägrade uppge denna personens email eller namn. Hänvisade istället till sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se som skulle vidarebefordra informationen till ansvarig.

Den här spionen måste gripas och ställas inför rätta innan han hinner fly Sverige och undanslippa rättegång. Han får inte gå säkert fram till den 2a januari. Därför är det varje Iraniers skyldighet att snarast maila och ringa säkerhetspolisen och uppmana dem att ställa den här personen inför rätta.

Vi vet alla hur Säpo i början av 1990 talet skyddade en Iransk terrorist. SVT visade 2 olika dokumentärer gjorda av Oskar Hedin som inför Sveriges 9 miljoner invånare visade hur Säpo skyddat mördaren och skickat tillbaka dem till Iran utan att ställa honom inför rätta. Detta bara för att skydda Sveiges handelsrelationer med den islamiska regimen. Läs mer om detta fiasko här

Detta får inte upprepas! Vi kräver att spionen skall ställas gripas och ställas inför rätta. Rättegång tack. Vi har skickat protestmail till ovan angiven adress samt kommer ringa ansvarig kvinna på Säpo den 2a januari.
Agera du också- NU

Fiaskovalet i Iran

Michael Ledeen har skrivit en synnerligen bra artikel om fiaskovalet i Iran där såväl resultat och siffror om valdeltagande är framtagna i förväg. Stort beröm till Ledeen för denna artikel.

"The first step toward understanding the Iranian “elections” is that they weren’t. Elections, that is, at least in our common understanding of the term, namely the people vote and the counters count those votes and so we find out what the people want. That’s not what happens in Iran, where both the candidates and the results are determined well in advance of the casting of ballots. "

Läs hela artikeln

Wednesday, December 20, 2006

Även USA och Storbrittanien skall raderas från kartan!

Tidigare var det bara Israel, för första gången så hävdar Ahmadinejad nu att även USA och Storbrittanien kommer att raderas från kartan.

Ahmadinejad Says UK, Israel, US to 'Vanish Like the Pharaohs'


När det gäller valet i Iran har regimen ännu inte bestämt sig vilken siffra de skall hitta på angående valdeltagandet. Tyvärr verkar dock Rafsanjani och hans gäng ha fått fler röster än Ahmadinejads, men vi får hoppas att rafsanjani aldrig kan ta över som andlig ledare då han är den värsta skurken i den islamiska republiken.

Saturday, December 16, 2006

Khamenei

En sökning på google på khamenei under "bilder" gav så roliga resultat att vi känner oss tvungna att dela med oss och låta er skratta.

Gallery of Khamenei


En sökning på Ahmadinejad var inte sämre ur humorsynpunkt

Gallery of Ahmadinejad

När det gäller det så kallade "valet" i Iran så ber vi att få återkomma inom kort. Vad vi alldeles säkert kan säga redan i nuläget är att "60% valdeltagande" som regimen angivit är en stor lögn. Den verkliga siffran ligger sannolikt under 30% eller ännu lägre. Eftersom vi inte har det minsta förtroende för regimens olika nyhetsbyråer som irna, isna, pichna, hiscna, fisna, skitna, fars, irib, osv kommer vi att återkomma med siffror när källor inom den iranska oppositionen presenterat dem.
För övrigt går det en del rykten om att Khamenei lider av cancer. Mot bakgrund av detta tycker vi det vore bra om Khamenei och Carter båda kunde dö under 2007 för att kunna läggas i samma kista.

Tuesday, December 12, 2006

Väldigt Spännande Förintelsekonferens!

Den länge så omtalade förintelsekonferensen inleddes på måndagen och fortsatte på tisdagen. Regimen har letat upp och bjudit in de mest duktiga forskarna på att förneka förintelsen från hela världen. Ahmadinejad avslutade mötet med att säga att den sionistiska staten Israel snart kommer utplånas från kartan. Det har kommit starka fördömanden från Israel men från USA och EU har det varit förvånansvärt tyst. Vad anser t.ex. Carl Bildt angående förintelsekonferensen, tycker han det är vidrigt eller har han ingen åsikt? Vi har i vilket fall inte hört eller sett någon kommentar från honom. Det är härligt med en galen president som provocerar omvärlden så här. Go Ahmadi. Absolut inga "reformister" eller "mildare politiker" i Iran tack. De västerländska politiker som vill skapa reformer inom nuvarande konstitution skall veta att de gör sig ovän med hela det iranska folket. Antingen vill vi ha REGIMSKIFTE eller galningar som Ahmadinejad. Khamenei är för övrigt döende och vi får hoppas en riktig galning tar över efter honom, dvs inte den sluge Rafsanjani (Akbar dozde) utan en riktig galning som mesbah yazdi.

Förintelsekonferans, artikel från DN

Artikel på engelska; Ahamdinejad; Israel skall raderas från kartan

En annan nyhet är att Ahmadinejad häromdagen för första gången under sin presidentperiod råkade ut för protester när han talade inför en grupp studenter. Studenterna ropade "död åt diktatorn" och brände bilder på honom. All beröm till modiga studenter.

Saturday, December 09, 2006

Jews wake up!

Iranvajahan har publicerat en mycket intressant artikel från Jerusalem Post om trollkarlen James Baker. I artikeln står bl.a:

"Baker believes that Iran will agree to temporarily hold its fire in Iraq in exchange for US acceptance of Iran as a nuclear power and an American pledge not to topple the regime. "

länk till hela artikeln
Jews Wake Up!

Wednesday, December 06, 2006

Dagens blog

Den 15 december skall det hållas val till både "expertråd" och lokalval. Valen är så löjliga och meningslösa att de inte ens är värda en kommentar. Av allt att döma kommer valdeltagandet återigen att bli väldigt lågt som i det senaste president och parlamentsvalet samt lokalvalet 2005 resp 2004 och 2002.
Troligen kommer endast omkring 10% av befolkningen att delta, medan regimen som vanligt kommer hävda att över 50% har deltagit.

I USA har trollkarlen James Baker idag levererat sin rapport om hur läget i Irak skall stabiliseras. Vi hoppas Bush inte är dum nog att sätta sin sista kredibilitet bland iranier på spel genom att inleda diplomati med tyrranin i Iran.

På måndag och tisdag nästa vecka kommer den länge omtalade förintelsekonferensen att hållas och det skall bli spännande att se vad man säger.

Det är synd om Iran som lider under en sådan barbarisk regim som får ekonomin att rasa för varje dag, med hög inflation, missbruk, trafikföroreningar, massarbetslöshet, detta trots ett oljepris på 60-70 dollar fatet. Oljan skulle lika gärna kunna kosta 500 dollar/fatet, med den islamiska republiken blir det inga ekonomiska framsteg ens då.

Därför är vårt svar till den islamiska republiken följande, klicka på länken:

Dastaa Baalaa

Monday, December 04, 2006

35 års dagen av 3 öar´s befrielse

Idag är det 35 års jubileum då Iran under shahen lyckades återerövra 3 av våra öar i persiska viken. En vän tipsade om nyheten och nedanstående video. Ett stort grattis till alla Iranier!

Sunday, December 03, 2006

Vad händer i december?

Under november hände i princip ingenting när det gäller Iran i den internationella politiken. FN:s säkerhetsråd som har tappat all sin kredibilitet och trovärdighet har valt att inte agera i Iran frågan, detta av 2 skäl, dels att galningen Putin vill spela stormaktspel dels att USA i sig är splittrat och inte pressat på för hårt.
I USA finns ett gäng korkskallar ledda av Bush:s fars utrikesminister, trollkarlen James Baker som tror att alla världens problem löser sig om USA öppnar dialog med mullorna.

Chansen att säkerhetsrådet inför sanktioner under december sätter vi till omkring 50%. Men för att tillfredsställa Putin så kommer sanktioner att bli väldigt milda.

Några större genombrott för oppositionen är annars inte att vänta under december, de stora nyheterna kommer som vi tidigare sagt under januari 2007 då det visar sig vilka grupper USA valt att stödja.

I övrigt får vi vara glada så länge Libaneser gillar oss pga om Hizbollah snart tar över makten i Libanon vilket mullorna önskar så kommer libaneser inte vara särskilt glada, men visst är det helt otroligt hur en regim försöker exportera sin revolution till hela mellanöstern.

Lebanon government may fail, Lead to First Iranian Proxy State