Demokrati för Iran

Monday, July 31, 2006


Israel, ett land med sågspån i hjärnan


Vi har fått en förfrågan på vår synpunkt angående Israels krig i Libanon.
Vår åsikt är mycket enkel. Vi fördömer Israels onödiga krig mot en civilbefolkning och ett land som inte kan hållas skyldiga för hizbollahs handlingar.

Hizbollah får helt och hållet sitt stöd från ayatollorna som i 27 år ockuperat Iran och så länge mullorna är kvar vid makten kommer såväl hizbollah, Hamas, Al Quida som andra terroristorganisationer finnas kvar.

Den stora terroristen är den islamiska republiken som djävulen Jimmy Carter installerade år 1979 i det tidigare så stolta, rika och välmående Shahen av Irans land. Hizbollah, hamas osv är bara små pluttar i havet som överlever tack vare sitt jättestöd från mullornas regim.
Men den stora terroristen har Israel med sina allierade (USA och EU) beslutat att lämna ifred och gosa med.

Givetvis är det betydligt enklare att besegra en liten plutteorganisation som hizbollah än att störta mullornas regim. Men några miljoner dollar till Iranska oppositionen och TV/radio sändningar, den tanken måste vara så svår att ingen israelier kommer på den.

BefriaIran fördömer således Israels krig och dödande av oskyldiga människor och uppmanar Israel att skaffa sig en hjärna då de har stora problem med att se vem den stora terroristen är.

Saturday, July 29, 2006



Må Gud bevara din själ

Den 27e juli var det 26 års dagen då Shahen av Iran avled. En man som helhjärtat arbetade för sitt lands bästa, en man som över allt annat önskade framgång och rikedom för Iran och Iranier.

Fader vår, Sedan du lämnade Iran för 27 år sedan har Iran varit ett enda helvete, du var vår beskyddare som älskade vårt land och skyddade oss från våra fiender. Du offrade ditt liv för ditt land. Men fader vår, vila i frid, för det Iranska folket kommer aldrig att glömma dig och vi vet att du kommer fira med oss den dag då Iran befrias. Vila i frid fader, ty en dag kommer mullorna att störtas och Iran återigen att bli ett av världens rikaste länder precis som du alltid drömde om. Hade du funnits kvar hade Iran redan varit rikare än Frankrike och Tyskland. I och med revolutionen gled vi 100 år tillbaka i utvecklingen. Men ditt namn står skinande i historieböckerna och ditt arbete för Iran kommer aldrig att förglömmas. Vila i frid.

Tuesday, July 04, 2006

VOA (Voice of America) och Radio Farda i samarbete med islamiska republikens lobbyister

VOA persian, en skräpkanal finansierad av den amerikanska staten har under den gångna veckan haft intervjuer med ett flertal lobbyister av den islamiska republiken. Däribland Akbar Ganji, den förre detta revolutionsgardisten som har lobbyistuppdrag runtom i världen, Mehrangız Kar en annan känd lobbyist och Abbas Milani. Befriairan kommer inom de närmaste veckorna skriva mer om dessa lobbyisters bakgrund och samarbeten med den islamiska republiken eftersom vi föredrar att styrka alla våra artiklar med fakta som bevis.

Mullorna är skrämda över den riktiga Iranska oppositionen som kommer allt närmare varandra, men givetvis inte av deras egna figurer som Ganji och mehrangiz kar.
Våra tidigare artiklar om Ganji hittar du här och här

Vi har tidigare beskrivit västerländska politikers otroliga förmåga att låta sig luras av de olika lobbyisterna som mullorna tyvärr spridit ut i alla länder.